Hardware

Hardware

Beweeg over de afbeelding hieronder om meer te lezen over de ondersteunde hardware.

TerrariumPI test setup

Raspberry Pi

TerrariumPI software is ontworpen om te werken op een Raspberry Pi. Het is getest op een Raspberry Pi 2 en 3 met Raspbian OS. Raspberry Pi Zero is niet getest.

De Raspberry Pi moet netwerkverbinding hebben en optioneel SSH ingeschakeld voor remote management. Ook is een sterke stroom adapter nodig (+ 2Amps).

Raspberry Pi 3 specificaties

Sensoren

TerrariumPI software heeft ondersteuning voor verschillende soorten sensoren. De onderstaande sensoren hieronder zijn getest met TerrariumPI software.

1Wire DS18B20 aansluitschema

1Wire

De 1wire bus wordt automatisch gescanned bij het opstarten om de aangesloten en ondersteunde sensoren te laden. De DS18B20-sensoren kunnen de GPIO-pin delen door de sensoren in parallel te zetten.

Via de 1wire bus van de Raspberry Pi kunt u de volgende hardware sensoren gebruiken

  • DS18B20: ...
DHT22 GPIO bedrading schema

GPIO

GPIO sensoren moeten handmatig toevoegen aan TerrariumPI software. Dit kan gedaan worden in de webinterface. De GPIO-sensoren kunnen GPIO-pennen niet delen. De DHT11 en DHT22 hebben een extra weerstand nodig

Via de GPIO bus van de Raspberry Pi kunt u de volgende hardware sensoren gebruiken

  • DHT11: ...
  • DHT22: ...
  • AM2302: ...
I2C bus adapter

OWFS

De OWFS-server wordt tijdens het opstarten automatisch gescand om de aangesloten en ondersteunde sensoren te laden. Er kunnen allerlei sensoren verbonden zijn met deze server. Alle ondersteunde sensoren worden getoond.

Via de I2C bus van de Raspberry Pi kunt u de volgende hardware sensoren gebruiken met OWFS software

  • DS18B20: ...
  • HIH400: ...

Schakelaars

TerrariumPI software heeft ondersteuning voor verschillende soorten relais boards. De onderstaande relais boards hieronder zijn getest met TerrariumPI software.

GPIO relais board bedrading schema

GPIO

Voor elk relais op het bord is er een speciale GPIO pin nodig. Voor een 4-poorts relaisbord zijn er 4 controle GPIO-pennen en 2 pennen voor stroom en aarde nodig. Dit houdt in dat het in totaal 6 GPIO pins nodig heeft.

De volgende borden zijn getest

  • VMA400: ...
USB Relais board

USB

Het USB-relaisbord heeft geen GPIO-pins nodig. Het heeft maar één USB-verbinding nodig. De TerrariumPI software ondersteunt boards die ofwel in Seriële of BitBang modus draaien. Dit wordt automatisch gedetecteerd bij het toevoegen van stroomschakelaars.

De volgende borden zijn getest

  • Denkovi: ...
Universal AC MAINS Dimmer - MPDMv4.1

PWM

Met PWM relais borden is het mogelijk om apparaten te dimmen

De volgende borden zijn getest

Dashboard screenshot

Deuren

TerrariumPI software heeft ondersteuning voor magnetische deur sensoren. Alleen versies met twee draden worden ondersteund. Sluit een draad aan de grond en de andere draad aan op een GPIO-pin die vrij is (behalve power en grond pinnen).

Webcam

TerrariumPI software heeft ondersteuning voor verschillende soorten camera's. De onderstaande camera's zijn getest met TerrariumPI software.

Raspberry Pi 3 camera

RPICam

Er zijn verschillende Raspberry Pi camera's beschikbaar. Als de camera Raspberry Pi compatibel is, kan deze worden gebruikt met TerrariumPI software.

USB Webcam

USB

Alle soorten USB-camera's kunnen worden gebruikt. Voer het fysieke pad van het apparaat in zoals / dev / videoX.

Audio